22 juni 2018

Gemeentelijke onderscheiding voor Geke van den Berg

Burgemeester Slinkman van de gemeente Berg en Dal reikte op vrijdag 22 juni 2018, voor aanvang van het ‘Feest der Kampioenen’ om 19.00 uur een gemeentelijke onderscheiding uit aan Geke van den Berg. De judoka werd onderscheiden met de erepenning van de gemeente Berg en Dal. Geke van den Berg kreeg de erepenning, omdat deze geboren en getogen Groesbeekse eind 2017 Europees Kampioen judo geworden is. Haar prijzenkast is indrukwekkend, want zo was ze onder meer 3e bij het (jeugd)wereldkampioenschap teams (2015) en 3e bij de jeugd op het Europees Kampioenschap (2015). Eerder dit jaar veroverde Geke brons bij de European Open Rome. Geke van den Berg staat bekend als gedreven en betrokken en is een inspirerend voorbeeld voor andere sportliefhebbers in onze gemeente. Iedereen kan iemand voordragen voor een gemeentelijke onderscheiding. De randvoorwaarden voor de aanvraag en de aanvraagprocedure staan op de website van de gemeente, www.bergendal.nl  aanvraag gemeentelijke onderscheiding.
De gemeente Berg en Dal heeft drie soorten gemeentelijke onderscheidingen: het ereburgerschap, de erepenning en het jongerenlintje. Na de uitreiking hielp Geke bij de uitreiking van de medailles van het “Feest der Kampioenen”.