28 maart 2018

Steigers weg bij “De Heeren van Ooy”.

Dinsdag zijn de steigers weggehaald bij het nieuwe appartementencomplex “De Heeren van Ooy” en kan men vanaf de weg zien hoe mooi het complex geworden is. De binnenafwerking van de 12 appartementen is nog niet klaar, maar het begin is er.

De Heeren van Ooy

In het project De Heeren van Ooy is veel aandacht besteed aan de architectuur van het gebouw, waarbij herkenbare elementen van de Sint Hubertusschool die ooit op deze locatie stond, terugkeren in de nieuwbouw. Het gebouw karakteriseert zich door de royale overstekken, de gebogen voordeuren op de begane grond en de opbouw van de kozijnen met roeden.

De meest onderscheidende kwaliteit van het plan is natuurlijk de locatie: aan de noordkant van de Kerkdijk ligt de dorpskern van Ooij op loopafstand, met voldoende voorzieningen voor de dagelijkse boodschappen. Aan de zuidkant van het gebouw geniet u van de rust en de ruimte van de Ooijpolder. Het project De Heeren van Ooy maakt de aansluiting tussen deze twee kwaliteiten.

lees verder…