8 december 2017

Polderbreed presenteert!

Bestuur en leden hebben op 4 december tijdens de algemene ledenvergadering van Polderbreed (voorheen Combinatie ’90) de eerste zes kandidaten op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld. Met trots presenteert Polderbreed zes gemotiveerde kandidaten die zich de komende periode 2018-2022 in willen zetten voor alle inwoners van de gemeente Berg en Dal en in het bijzonder de belangen uit de polder zullen vertegenwoordigen. Op plaats één staat lijsttrekker en oud-wethouder Ria Barber en op de tweede plaats Annelies Visser (beide uit Ooij). De derde plaats wordt ingenomen door de huidige fractievoorzitter Miengske Borremans (Ooij). Op de vierde plaats staat carousellid Jan Leijn (Kekerdom). De vijfde plek op de lijst is voor Marinus Wijnsma (Millingen aan de Rijn) en op plaats zes staat het huidige gemeenteraadslid Robert Houkes (Leuth). Met deze zes kandidaten presenteert Polderbreed een gevarieerde mix van brede kennis en ervaring, van man en vrouw en niet onbelangrijk, een ‘polderbrede’ vertegenwoordiging van Millingen aan de Rijn tot Ooij. vlnr: Miengske Borremans, Robert Houkes, Ria Barber, Jan Leijn, Annelies Visser, Marinus Wijnsma

Polderbreed is de nieuwe naam van de partij Combinatie ’90, een partij met ruim 27 jaar bestuurlijke ervaring. Met de keuze voor de nieuwe naam geeft Polderbreed aan het belangrijk te vinden dat er ook een stem uit de polder klinkt in de gemeentelijke politiek in Berg en Dal.

De gemeente Berg en Dal is een jonge nieuwe gemeente. Na de herindeling zijn veel zaken voor de drie voormalige gemeenten gelijk getrokken en oneffenheden gladgestreken. De samenwerking en het gevoel van eenheid moeten echter nog groeien. Polderbreed wil de komende raadsperiode 2018-2022 met volle inzet en vanuit eigen kracht weer meebesturen in de gemeente Berg en Dal. Meebesturen vanuit een gezamenlijk belang voor de hele gemeente, maar waarbij de belangen uit de polder herkenbaar vertegenwoordigd zullen worden. Daar waar gezamenlijke belangen voorop staan zal Polderbreed dan ook uitdrukkelijk de samenwerking met andere partijen zoeken.

Polderbreed vindt dat de polder goed herkenbaar moet zijn in de lokale politiek: herkenbaar door de naam en vertegenwoordigd door raadsleden uit de polder. Deze zes kandidaten gaan zich samen met de andere enthousiaste leden van Polderbreed inzetten voor een mooi verkiezingsresultaat, zodat de inwoners uit de polder een duidelijke stem hebben in de gemeentelijke politiek.