4 november 2017

Vrijwilligers gezocht voor “Faces to Faces”.

In november worden op verschillende manieren de doden herdacht, bijv. 2 november met Allerzielen en voor de Commonwealth landen is dat Remembrance Day op 11 november. Herdenken betekent “stil staan bij” zoals de dood van een geliefd familielid die je erg mist. Dan moeten we ons eens voorstellen hoe het geweest is voor het gezin waarin soms twee broers niet meer thuiskwamen. Of hoe het was voor de vriendin van de soldaat waarmee hij ‘nog even snel’ trouwde voor hij naar Europa werd verscheept. Die dan later zwanger bleek en wachtte op de vader die zijn kindje nooit in zijn armen mocht houden… Heeft u wel eens de Canadese oorlogsbegraafplaats in Groesbeek bezocht? Een indrukwekkend ereveld voor alle jongemannen die niet meer terugkeerden van de gevechten om Europa te bevrijden. Misschien stond u wel eens bij een van de witte stenen en dacht u: “Wie zou hij geweest zijn?” Wilt u dit graag weten neem dan contact op met ons, wij hebben al veel informatie en foto’s in ons archief.Wij willen hen blijvend herdenken door de herinnering aan hen levend te houden. Dat doen we door middel van beelden en verhalen over het leven van iedere soldaat in een virtueel monument waarop alle informatie voor iedereen toegankelijk wordt. Om dit te realiseren is veel onderzoek nodig en daarom zoeken wij vrijwilligers die ons hierbij willen helpen. Wilt u meer weten over de werkzaamheden die er zoal moeten gebeuren, aarzel niet en neem contact op: info@facestograves.nl of tel 0485 540611.

 

Alice van Bekkum, voorzitter/coördinator research