26 september 2017

Wijkheldendag in Park Tivoli

Op zondag 24 september was er weer een Wijkheldendag. Dit jaar kwamen ruim 400 Wijkhelden uit de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Nijmegen kwamen naar Amusementspark Tivoli in Berg en Dal. Het was wederom een geslaagde dag met prachtig weer en de bekendmaking van de laatste cijfers. Als opening van de dag zongen wethouders samen met leden van een koor van muziekschool Muziekopmaat en alle aanwezige (potentiële) Wijkhelden, het Wijkheldenlied. De derde Wijkheldendag werd officieel geopend door wethouder Sjaak Thijssen van de gemeente Berg en Dal en Michelle Stuiver van Dar. Ze bedankten alle aanwezige Wijkhelden voor hun inzet voor een schone buurt en de wethouder benoemde het belang van bewustwording van zwerfafval. Ook maakte hij de laatste cijfers bekend. In een jaar tijd zijn er heel veel nieuwe Wijkhelden bijgekomen en dat is een mooi resultaat. In de regio zijn er nu ruim 1500 Wijkhelden actief, die een bijdrage leveren aan een schone buurt. Als opening van Wijkheldendag, zongen leden van een koor van Muziekschool Muziekopmaat en alle aanwezige Wijkhelden, samen met wethouder Sjaak Thijssen (gemeente Berg en Dal), Piet de Klein (gemeente Beuningen), Wethouder André Springveld (gemeente Druten) en Renske Helmer-Englebert (gemeente Nijmegen), voor het eerst het Wijkheldenlied. Wie naar het lied luistert, hoort wie de Wijkhelden zijn en wat ze doen. Gezamenlijk zorgden ze voor een super enthousiast en muzikaal optreden, inclusief een dansje door de leden van het koor. Onno Swart maakte de foto’s. zie de foto’s

 

Refrein Wijkheldenlied

Wij zijn Wijkhelden,

wij zijn de helden van de wijk

als er ergens afval ligt

nou, dan zien we dat gelijk!

Wij zijn Wijkhelden

wij zijn de helden in jouw straat

want wij ruimen samen op

wat een ander achterlaat

Alle mensen, alle dieren

maken wij weer superblij

Want door ons is een mooie wereld

weer een stapje dichterbij!

 

Meer informatie of aanmelden: www.wijk-helden.nl.

 

Meer foto’s en filmpjes op de Facebookpagina van Wijkhelden.

 

Wijkheldendag op zondag 24 september 2017

Om alle Wijkhelden uit de regio, jong en oud, ook dit jaar weer in het zonnetje te zetten, organiseert Dar een Wijkheldendag op aanstaande zondag 24 september. De Wijkheldendag vindt plaats in speeltuin Amusementspark Tivoli in Berg en Dal. Er is een recordaantal Wijkhelden aanwezig. Ruim 400 Wijkhelden hebben zich aangemeld voor deze dag. Tijdens de Wijkheldendag zijn er diverse activiteiten zoals het zingen van het Wijkheldenlied en maken we de laatste cijfers (zoals aantal teams) bekend. Het afgelopen jaar is het aantal Wijkhelden flink gestegen. Wij nodigen u graag uit om hierbij aanwezig te zijn.

Wat doen Wijkhelden?
Wijkhelden zijn actief in bijna heel het verzorgingsgebied van Dar (Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Nijmegen) en houden samen hun buurt schoon. Wijkhelden ruimen per maand gemiddeld 500 zakken zwerfafval op. De kinderen doen dat in groepjes, onder begeleiding van een volwassene. Er zijn ook volwassenen die alleen of in groepen op pad gaan. Door regelmatig een opruimronde te houden in de buurt, zorgen ze ervoor dat er zo weinig mogelijk zwerfafval ligt. Dit ziet er beter uit en zorgt er ook voor dat mensen minder snel nieuw afval weggooien in de openbare ruimte.

Een zakcentje voor de kinderen, materiaal en andere voordelen
Dar verzorgt alle benodigdheden (knijpers, speciale zwerfafvalzakken en veiligheidshesjes) voor de Wijkhelden. Kinderen uit groep 3 t/m 8 krijgen van de gemeente een zakcentje voor hun werk. Zij leren ondertussen hoe het is om actief en betrokken te zijn bij de samenleving. Voor volwassenen is het een eenvoudige manier om een waardevolle en direct zichtbare bijdrage te leveren aan een schone buurt. In de verschillende gemeenten zijn al vrijwilligers actief die zwerfafval opruimen. Ook zij kunnen zich aanmelden als Wijkheld en zich blijven inzetten voor een schone buurt.