22 september 2017

Het wachten: Theatervoorstelling met muziek in Bevrijdingsmuseum

Op woensdag 27 september 2017 is de korte theatervoorstelling Het wachten in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek te zien. De voorstelling speelt zich tegelijkertijd af in het Frankrijk van 1945 én in de actualiteit van nu. De avond start met een inhoudelijke introductie op de tijd van toen, gevolgd door enkele filmfragmenten. Hoe is het om op een belangrijk bericht te wachten? Een uitslag van een test? Een verblijfsvergunning ja of nee? Een geliefde die wel of niet terugkomt vlak na de oorlog? Een oudere vrouw in Frankrijk durft na jaren terug te kijken in het dagboek dat ze schreef in april 1945. Al lezend ziet ze zichzelf weer als jonge vrouw. Was de oorlog echt voorbij? Of begon hij pas op dat moment? Het wachten neemt je enerzijds mee naar de laatste maanden van WO2, anderzijds geeft het een kijkje in de persoonlijke gevoelens van een vrouw die wacht. Momenten in het heden wisselen zich af met momenten van toen. In deze voorstelling spelen twee actrices dezelfde vrouw. Spel: Vrouw nu: Nora van Dam. Vrouw in 1945: Ditte Blitz. Regie: Ditte Blitz. Muziek: Maurice Smit.

 

Ditte Blitz (Theatergroep Voyage) en Nora van Dam (Switha Ro Productie) studeerden respectievelijk in 1997 en in 1994 af aan de Toneelacademie in Maastricht. Maurice Smit voltooide het conservatorium te Arnhem in 1994. Het wachten is geïnspireerd op een verhaal van Marguerite Duras.  

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Datum: 27 september 2017. Aanvang programma: 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur.

Entree: € 5,00 per persoon. De Museumkaart is geldig.

Reserveren noodzakelijk: 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl

Informatie: www.bevrijdingsmuseum.nl

Facebook: /Bevrijdingsmuseum, Twitter: @bevrijding