21 september 2017

Herdenking Market Garden in Beek

Op  17 september wordt traditioneel de bevrijding van Beek tijdens de Operatie Market Garden herdacht. De door de Stichting Reünie Paratroopers georganiseerde herdenking van 73  jaar bevrijding vond zondagavond  plaats bij het bevrijdingsmonument in het Lt. John P. Foley plantsoen te Beek, m.m.v. de schutterij B.U.B. en de harmonie K.N.A. Vooraf was er een oecumenische kerkdienst in de R.K. Bartholomaeuskerk welke werd voorgegaan door dominee  van der Vang en pastoor Janssen, gevolgd door een tocht naar het monument. Daar werden bloemen gelegd, o.a. door loco-burgemeester  Erik Weijers van de gemeente Berg en Dal en plaatsvervangend burgemeester van de Duitse gemeente Kranenburg, het koningspaar van schutterij B.U.B,  de heer Wiel Lenders, directeur van het bevrijdingsmuseum en vele anderen. Ter plaatse werd de adoptie van het monument door de leerlingen van de Biezenkamp overgedragen door de leerlingen van groep 8 aan groep 7 en lazen enkele leerlingen van basisschool de Biezenkamp en Havo Notre Dame des Anges een eigen gedicht voor. Herman Leensen maakte de foto’s. zie de foto’s