8 juli 2017

Uitreiking diploma JEUGD EERSTE HULP Millingen

In overleg met directie en begeleiding van de 100-jarige basisschool St. Martinus is de EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn/ Kekerdom enkele maanden geleden gestart met het verzorgen van EHBO-lessen voor leerlingen van de hoogste groepen, namelijk groep 7A,7B, 8A en 8B. In totaal hadden 14 leerlingen zich hiervoor opgegeven. Na schooltijd werd op maandagmiddag in het schoolgebouw aan de Chopinstraat, afwisselend door Martien Seegers, Jos Driessen, Carl Spann, Frits Vermeulen, Henk Jeuriëns en Alex Janssen, vrijwilligers en leden van de EHBO-vereniging, in 11 lessen uitleg en demonstratie gegeven over wonden, bewustzijn, ademhaling, temperatuur, kneuzingen, kortom Eerste Hulp, maar ook over reanimatie en AED. Alle 14 leerlingen hebben succesvol de cursus gevolgd, theoretisch en praktisch examen Jeugd EHBO gedaan en zijn allemaal geslaagd!Vrijdagmorgen 7 juli 2017 werden aan de 13 aanwezige geslaagde leerlingen in de aula van de basisschool in Millingen aan de Rijn het diploma Jeugd Eerste Hulp uitgereikt door de voorzitter van de plaatselijke EHBO-vereniging, Alex Janssen. De geslaagden zijn Jan Honing, Zion Kalkman, Lieke Lemmens, Anouk van Rens, Floor Steeg, Marescha Filet, Anne Hendriks, Fenna Heijmink, Kayleigh Peters, Emmy Kregting, Isabeau van Lier, Mara de Heuvel, Mylan Tijssen en Rafael Materman. Ze ontvingen ook nog een extraatje, een echte EHBO-trommel. De EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom bedankt de directie van basisschool St. Martinus en ouders van de leerlingen voor de medewerking, het vertrouwen en hopen op een goed vervolg. Hans Driessen maakte de foto’s. zie de foto’s