27 juni 2017

Henk Kersten, de Conciërge van het jaar in Berg en Dal

Henk Kersten van Kentalis Terwindt in Groesbeek is  de winnaar van de Conciërge van het jaar verkiezing van de gemeente Berg en Dal. Hij ontving zijn prijs uit handen van Theo Giesbers ( juryvoorzitter) en Tessa Vorderman (Fractievoorzitter D66 Berg en Dal en raadslid) in aanwezigheid van zijn familieleden en collega’s van de school. D66 Berg en Dal wil met deze verkiezing het onderwijsondersteunend personeel in het zonnetje zetten. Na de online stemming zaten behalve Henk Kersten nog  twee topkandidaten in de finale: Theo Wijnhoven (Titus Brandsmaschool in Berg en Dal) en John Egbers (Basisschool Op de Heuvel in Groesbeek). Uit deze drie finalisten mocht de vakjury een keuze maken. De jury bestaande uit Theo Giesbers uit Groesbeek (voormalig directeur basisschool en wethouder in Groesbeek), Gert Olthof uit Persingen (eerder werkzaam basisonderwijs en Leonardo onderwijs en medeoprichter van biologische schooltuin de Wielewaal) en Liny Toenders uit Beek (organisatieadviseur voor onder andere onderwijsinstellingen en voorzitter van het bestuur van het Kulturhus in Beek), koos uiteindelijk voor Henk Kersten.

 

Motivatie

’Het was niet eenvoudig’, zegt Theo Giesbers. ‘Het zijn allemaal topconciërges.’ Uiteindelijk gaven de motivaties van collega’s en ouders de doorslag. ‘Iedereen noemde zijn hulpvaardigheid. Het zou ook niet anders kunnen op een school met leerlingen met een complexe problematiek. Ouders en collega’s spreken oprecht hun dankbaarheid daarover uit.’

Er werden acht kandidaten genomineerd en er werd meer dan 1000 keer gestemd op de website van D66 Berg en Dal. ‘Het grote enthousiasme dat deze verkiezing bij de scholen in Berg en Dal heeft losgemaakt toont aan welke belangrijke rol conciërges hebben.‘ aldus Tessa Vorderman. ‘Ze zijn van onschatbare waarde voor ons onderwijs’. D66 bezocht na de uitreiking de andere finalisten met een bloemetje.