22 mei 2017

Heropening Bloemerstraat Nijmegen

Zaterdagmiddag 20 mei vierden de ondernemers de heropening van de Bloemerstraat en de Smetiusstraat In Nijmegen. De straten zijn opnieuw ingericht  en zaterdag kregen bezoekers de kans om de verrassende diversiteit van de straat te proeven en beleven. Met culinaire verrassingen, ‘experiences’, gratis Brandende Liefde-zaadjes, een grote hinkelbaan, en nog veel meer. Via eigenzinnige en verrassende acties lieten ondernemers zich zien aan het publiek. Zo was daar bijvoorbeeld Bhalu, de nieuwe lunchroom annex yoga ruimte. Ze openen pas over een maand, maar gaven nu al een kijkje in de keuken. Mr. Sushi en Miss Wok, Lebowski en oude bekenden als De Plak waren ook van de partij. Verder hadden ook de oudste rijschool van Nijmegen, “Correct” en “Lopers Company” acties en knipte Kapper Lemar op straat. The Big Draw had een mega hinkelbaan van Plein 1944 naar het station gemaakt.  Op 20 mei stond de gemeente ook stil bij de belangrijke rol en inzet van bewoners en ondernemers.  Ze eerden de onlangs overleden oud-ondernemer en bewoner Dick van den Heuvel met een gedenksteen bij een speciale boom ter hoogte van Bloemerstraat nr. 79.  Gedeputeerde Josan Meijers en wethouder Ben van Hees openden de straat bij De Plak met een bloemenactie.  Geert Timmer maakte de foto.

Op 23 mei is er ook nog een bijzondere culinaire route: Hap en Stap. Iedereen kan dan bij verschillende restaurants genieten van voor-, hoofd- en nagerecht. Verhuizen tussen de gangen, dus.

De Bloemerstraat en de Smetiusstraat kennen een rijke historie. Het gebied is getekend door de Tweede Wereldoorlog, tijdens de wederopbouw is het opnieuw opgebouwd en in de jaren tachtig is het het toneel voor de Pierson rellen. Met de heringerichte openbare ruimte, ontluikende bomen, fleurig groen en nieuwe ondernemers bloeit het gebied weer op.

De aanpak van de Bloemerstraat wordt mede mogelijk gemaakt door de gezamenlijke inzet van de provincie Gelderland en de gemeente Nijmegen.  Gedeputeerde Josan Meijers en wethouder Ben van Hees openden de dag om 14.00 uur bij De Plak met een bloemenactie. Daarbij wordt ook een toelichting gegeven op de werkwijze vanuit Blossom (samenwerking Seinpost Adviesbureau, De Lindenberg Huis van de Kunsten en MOOD conceptstore) om de straat nieuw elan te geven. Deze geldt als voorbeeldaanpak voor andere plaatsen in Gelderland.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.