21 april 2017

STADHUISKELDERS OPEN VOOR PUBLIEK

De kelders van het historische stadhuis aan de Burchtstraat zullen in de maanden mei en juni iedere woensdagmiddag voor het publiek te bezichtigen zijn. De Stichting Nijmeegse Torendag en het Gilde Nijmegen maken die openstelling op verzoek van de gemeente mogelijk.  In de kelders kunnen de bezoekers zich even thuis wanen in de zestiende eeuw. De kelders gaven tot nu toe hun geheimen alleen bij bijzondere gelegenheden prijs. Die geheimen worden nu voor iedereen geopenbaard. Op de woensdagen 3, 10, 17, 24 en 31 mei en 7, 14, 21 en 28 juni kunnen belangstellenden zich melden bij de Gedeputeerdenplaats van het stadhuis tussen 14.00 en 17.00 uur. Daar staan deskundige gidsen klaar om uitleg te geven en de bezoekers te begeleiden in de onderaardse gewelven. Het is niet mogelijk om op eigen gelegenheid zelfstandig de kelders te bezoeken. De rondleidingen worden gratis aan het publiek aangeboden. De vrijwilligers van Nijmeegse Torendag en Gilde Nijmegen  gaan uit van een proefperiode van twee maanden. Daarna zal een evaluatie plaatsvinden.