11 april 2017

Uitslaande brand verwoest winkelcentrum Weezenhof in Nijmegen

Een grote uitslaande  brand in de voormalige Spar-supermarkt Looijschelder in Nijmegen heeft vannacht een groot deel van winkelcentrum Weezenhof in Nijmegen in de as gelegd. Behalve de supermarkt is ook een groot aantal kleinere winkels uitgebrand. De Nijmeegse brandweer was met groot materieel ter plaatse en kreeg daarbij assistentie van meerdere brandweerkorpsen uit de omgeving. Zo werden er drie hoogwerkers ingezet. De brandmelding kwam om 01.43 uur en gaf aan dat er een zeer grote brand was in de Spar Looijschelder. Deze supermarkt was voor het laatst op 14 januari geopend en was nu gesloten. De brandweer heeft niet kunnen voorkomen dat meerdere winkels in het winkelcentrum in de as werden gelegd. De prioriteit bestond op het laatst het redden van de Lidl, welke ook in het winkelcentrum is gevestigd.  De exacte omvang van de schade is nog onbekend, maar duidelijk is dat die zeer groot is. Slechts een aantal winkels zijn gespaard gebleven, de rest van de winkels kan  als verloren worden beschouwd. zie de foto’s deel 1;  deel 2