31 maart 2017

Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit in de Horst-Groesbeek

Op woensdag 29 maart verrastte het Oranjefonds Dorpshuis De Slenk met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. €3.000. Dit is het tweede Buurtcadeau dat het Fonds uitreikt in Groesbeek. In het postcodegebied waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs. De feestelijke uitreiking vond plaats in het bijzijn van burgemeester Mark Slinkman, wethouder Erik Weijers, raadslid mevrouw Mechteld ten Doesschate en leerlingen van de basisschool. Op De Horst zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Van het geld van het Oranje Fonds gaan we een jeugdbios en een PC café inrichten”, zegt Dorpshuis De Slenk. “Daarnaast kunnen we ook de theetuin afmaken waar op 11 maart mee begonnen zijn. Daar is al een prachtige bank gerealiseerd. Ambassadrice van het Oranjefonds Yolande Elderenbosch reikte de cheque uit aan Miranda Peters, die de financiën van De Slenk beheert. Wethouder Erik Weijers zei dat hij verheugd was over deze financiële bijdrage van het Oranjefonds, waardoor het dorpshuis kan blijven bestaan. En natuurlijk ook mede door de inzet van de vrijwilligers van de Slenk en in het bijzonder Elma Burg, de drijvende kracht achter het dorpshuis. Er worden nog wel sponsors gezocht om de wens van een traplift voor ouderen te realiseren. zie de foto’s

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij € 3.000 te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 30 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.