20 maart 2017

Taxatiedag in Villa Hamer te Berg en Dal

Op zondag 19 maart organiseerde Villa Hamer in Berg en Dal en Kunsthandel Art Dumay uit Nuenen voor het eerst  gezamenlijk een kunst taxatie dag. Deze dag stonden twee professionele taxateurs van Art Dumay klaar om kunst en curiosa te taxeren en te beoordelen op waarde, herkomst en originaliteit. Geïnteresseerden konden deze middag terecht met schilderijen, tekeningen, antieke sieraden, glas, porselein, zilver en diverse ‘kleine’ antiquiteiten. Men kon 1 tot 4 voorwerpen laten taxeren. De belangstelling was groot. zie de foto’s.

 

Over Villa Hamer en Art Dumay

Dit evenement is ontstaan door de samenwerking tussen Villa Hamer En Art Dumay.

Villa Hamer is een particuliere zorgvilla met 21 appartementen gelegen in het centrum, aan de Oude Kleefsebaan 82, van Berg en Dal en maakt onderdeel uit van Zorggroep De Laren. In elke zorgvilla leveren zij zorg en verpleging op maat, rekening houdend met de specifieke zorgvraag.

 

Kunsthandel Art Dumay in Nuenen presenteert klassieke en moderne kunst. Tevens huist in Nuenen aan het Park 75 een gespecialiseerd restauratie – en inlijstatelier:  Lijstenmakerij Foederer. Lijstenmakerij Foederer bestaat 80 jaar. Daarnaast is Art Dumay adviespartner voor collectioneurs, bedrijven en instellingen wat betreft het ontsluiten en/of bewaken van kunstcollecties.

Over de taxateurs

Eric Rijnders: collectioneur

Verslaafd collectioneur van oude kunst sinds 1990. Opgeleid als kunsthistoricus zet Eric Rijnders zich regelmatig in als allround-taxateur van kunstnijverheid.

Paul Dumay: eigenaar Kunsthandel Art Dumay

Paul Dumay taxeert, zoals hij dat zegt, ‘platte kunst’. Kunsthandel Art Dumay in Nuenen is gespecialiseerd in de inkoop en verkoop van schilderijen uit de periode 1800 – 1950 en het restaureren en taxeren van olieverfschilderijen, tekeningen en etsen.