18 maart 2017

Burgemeester bezoekt 100 jarige in Groesbeek

Burgemeester Mark Slinkman bracht vrijdagmorgen een bezoek aan mevr. E. Ynema-van den Akker  (Evie) tgv haar honderdste verjaardag. Ze woont nog zelfstandig in de Meent in Groesbeek. Hij had voor haar, namens de gemeente Berg en Dal, een prachtig bloemstuk meegebracht.  Mevrouw Ynema woont al 20 jaar in de Meent en was getrouwd met een politieman, die in 1975 afscheid nam als groepscommandant van de Rijkspolitie, verkeersgroep Nijmegen.Van harte proficiat!

 

17 maart 1917 – 17 maart 2017 Mevrouw Ynema – van den Akker 100 jaar

Mevrouw Evie Ynema- van den Akker is 100 jaar geleden in Ede geboren. Ze is de oudste uit een gezin met 9 kinderen. Ze woont nog geheel zelfstandig in haar appartement aan de Meent te Groesbeek. Op haar verjaardag kwam burgemeester Slinkman haar persoonlijk feliciteren. En had voor haar namens de gemeente Berg en Dal een prachtig bloemstuk meegebracht.

In juli 1941 is ze getrouwd met de heer Hennie Ynema. Vanwege zijn werk bij de Rijkspolitie zijn ze toen in Lochem gaan wonen. Nog in de barre oorlogsjaren van daaruit verhuisd naar Apeldoorn, waar haar zoon en dochter geboren zijn. Vanwege het werk is het gezin Ynema in 1958 verhuisd naar Harderwijk en in 1964 naar Haaften. De heer Ynema werd in 1967 commandant van de Verkeersgroep van de Rijkspolitie te Nijmegen, en dus verhuisde het gezin weer. Nu naar de Knapheideweg in Groesbeek. In 1996 was de verhuizing van de Knapheideweg naar het appartement aan de Meent in Groesbeek. Daar is haar man in 2006 overleden.