13 oktober 2016

“Nooit meer winter” door Spelemeien in de Sprong te Ooij.

Op woensdag 26 oktober, maandag 31 oktober en woensdag 2 november 2016 speelt ‘Spelemeien’, dagbesteding-theaterwerkplaats voor verstandelijk gehandicapten,  haar 11e voorstelling bij dorpshuis De Sprong in Ooij. Elke maandag en woensdag komt een groep verstandelijk gehandicapten met hun begeleiders de hele dag bij elkaar om toneel te spelen, muziek te maken en te dansen. Sinds 4 jaar doen zij dat bij Dorpshuis Ddsc_3715-spelemeiene Sprong in Ooij. Vanuit oefeningen en improvisaties weten zij elke keer weer een zelf verzonnen voorstelling in elkaar te zetten. Elk publiek wordt hoe dan ook geraakt door wat zij neerzetten: Er kan hartelijk gelachen worden, er is ontroering en bovenal vaak verbazing, want een voorstelling van de Spelemeiers is nooit een gangbare voorstelling. Al wat men te zien en horen krijgt komt rechtstreeks uit het eigen(wijze) zijn van de spelers en vaak verloopt eenzelfde voorstelling nooit hetzelfde, de spelers improviseren er van alles bij! In de voorstelling ‘Nooit meer winter’ : Gaan we kamperen bij……de méést chagrijnige campingbaas aller tijden! Toch wordt het een fantastische vakantie maar….hóe helpen we baas Nel de winter door?? Kom het zien bij NOOIT MEER WINTER! De voorstellingen beginnen steeds om 13.45 uur.

 

Kaartjes:

kaartverkoop á €4,- aan kassa vanaf 13.15uur.  Locatie: Dorpshuis De Sprong, Prins Bernhardstraat 3, 6576 BB Ooij.

Extra informatie: Spelemeien is onderdeel van VOF Allemeien te Persingen. Allemeien is in 11 jaar tijd gegroeid van 1 dag theater maken naar dat wat ze nu is: een kleine particuliere organisatie in Persingen waar kleinschalige zorg wordt geboden aan mensen met een verstandelijke beperking(ZZP VG 04-06). Hierbij staat veiligheid, openheid, een huiselijke sfeer en vrijheid van leven centraal. Samen met een klein solide team bieden Peet Huisman en Lobke Tissen woonzorg aan 6 bewoners in onze landelijk gelegen woonboerderij, begeleiden we 11 cliënten 2 dagen per week in onze theaterwerkplaats en werken we samen met 8 cliënten 3 dagen per week in en rond de boerderij.