25 september 2016

Mantelzorgers met de zonnetrein

Woensdagmorgen konden mantelzorgers er even op uit met de zonnetrein van de Stichting van Steen en Natuur in de Ooijpolder. De trein vertrok die morgen vanaf het Kerkplein in Leuth en leidde haar gasten door de Ooijpolder. Na afloop werd er gezamenlijk koffie gedronken bij de Rosmolen in Leuth.

dsc_7475-zonnetrein-mantelzorgers-naam

De natuur in de Ooijpolder herbergt een uniek plantenleven. Het gebied heeft zijn uiteindelijke vorm onder meer gekregen door de (deels nog actieve) steenindustrie. Die profiteert van de grote hoeveelheid klei die de Waal hier afzette.
De rit met de zonnetrein is georganiseerd door Mantelzorg Berg en Dal in samenwerking met de stichting Van Steen en Natuur. Deze stichting laat mensen onder meer met een solar road train (SRT) de Ooijpolder en de Duffelt verkennen. De SRT (trein op zonne-energie) is een milieuvriendelijke vorm van recreatief vervoer en draagt bij aan het verminderen van kilometers door touringcars in de polder. Met opgeladen accu’s en met volle zon kan deze trein 70 tot 100 kilometer per dag rijden.

www.mantelzorgbergendal.nl
www.steenennatuur.nl