25 september 2016

Huldiging Nijmeegse Olympische en Paralympische Rio-sporters in Nijmegen

Op zondag 25 september werden de Nijmeegse Rio-sporters gehuldigd. Burgemeester Bruls ontving de Olympiërs en Paralympiërs op het podium op het Kelfkensbos.  De Olympische sporters hebben voor een prachtige sportzomer gezorgd en daarom werden de Nijmeegse inwoners  uitgenodigd om hen te bedanken met een Nijmeegs applaus. De Rio-sporters zijn: Jeroen Mooren,  Susan Kuijken, Myrthe Schoot, Tessie Savelkouls, Judith Bulthuis, Bernd Meints, Lucie Houwen, Mattijs Bellers, Linda van Vliet en Minne Vos. Medaillewinnares Lara Baars uit Groesbeek was als atlete van Nijmegen Atletiek ook uitgenodigd. Evenals de Beuningse Marjolein Buis, afgelopen jaar genomineerd voor de Nijmeegse sportprijs, en bestuurder en sporter bij Top judo Nijmegen: Jayme Mata ( Arnhem). Drie sporters konden niet aanwezig zijn. Kelfkensbos was speciaal voor deze middag omgetoverd tot Olympisch Plein Nijmegen. Wethouder Renske Helmer-Englebert (Sport) opende om 13.00 uur het Olympisch Plein voor sporters en toeschouwers. De Olympische middag bood voor ieder wat wils; van penalty schieten met Dennis Gentenaar tot een topsportdemonstratie rolstoelhockey of een clinic van kickbokser Perry Ubeda. Iedereen kon ontdekken hoe leuk sporten is.  En natuurlijk gingen ze samen ook nog op de foto. zie de foto’s.

dsc_8738-sporters-naam