30 augustus 2016

Senioren gezocht voor generatieproject

In Groesbeek en Lingewaard gaat dit najaar het artistieke generatieproject Factor 80*10*60 van start, een initiatief van Cultuurmij Oost en Mind at Work. Tussen september 2016 en voorjaar 2017 gaan 70 senioren en 125 kinderen samenwerken onder begeleiding van kunstenaars. Senioren uit Groesbeek gaan samenwerken met kinderen van basisschool Op de Heuvel. In zes bijeenkomsten leren de senioren en kinderen elkaar op een bijzondere manier kennen. Zij onderzoeken de overeenkomsten en verschillen tussen het ouder worden en jong zijn van vroeger en nu. Door uitwisseling met elkaar ontstaan ideeën over hun wereld van nu en morgen. De ideeën worden kunstzinnig verbeeld en afgesloten met een feestelijke eindpresentatie. Factor 80*10*60 is op zoek naar enthousiaste deelnemers van 60-100 jaar, die willen samenwerken met kinderen en in hun eigen buurt op zoek willen gaan naar de betekenis en waarde van generatieverschillen. Deelname kost eenmalig €6 en er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Ouderen tussen de 60 en 75 jaar kunnen zich ook opgeven als vrijwilliger. Zij ondersteunen de kunstenaar en de deelnemers tijdens de bijeenkomsten. Factor 80*10*60 start met een workshop voor vrijwilligers op maandag 26 september 2016. De samenwerking met de kinderen start op maandag 31 oktober. Voor meer informatie over de data en locaties en de aanmeldprocedure kunt u contact opnemen met Annemiek van Kampen (0651431545) / a.vankampen@zzgzorggroep.nl. Aanmelden graag voor woensdag 14 september.

illustratie 801060 kleur

 

Meer informatie op www.cultuurmijoost.nl/projecten/factor-801060 of op de Facebookpagina www.facebook.com/Factor801060
Factor 80*10*60 is een samenwerking tussen Cultuurmij Oost, Mind at Work, Stichting Welzijn Lingewaard, Welzijn Groesbeek, lokale ouderennetwerken en basisscholen. Het project is mogelijk gemaakt met steun van het VSB Fonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK en het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.