28 augustus 2016

Appie Peters nieuwe schutterskoning van Eendracht Ooij.

Tijdens een spannende strijd bij het koningschieten van schutterij Eendracht uit Ooij werd de “Ooijse” Appie Peters uit Leuth de gelukkige winnaar. Hij schoot bij het 93e schot de romp van de vogel naar beneden.  Er waren deze keer 4 kandidaten, waaronder zijn vrouw Christine Peters-vd Brink, Theo Reijnen en Robert Schel. De 53 jarige Appie Peters is in het dagelijks leven monteur. Hij zal tijdens de Ooijse kermis op zondag  11 september a.s.  de huidige schutterskoningin Monique Awater opvolgen en tot schutterskoning worden gekroond. Bij de jeugd werd de 17 jarige Pamela Peeters voor de tweede keer na het 89e schot de nieuwe jeugdkoningin. Zij ging de strijd aan met Syl Verriet. Pamela is nu reeds de jeugdkoningin en daarbij ook nog federatiekoningin van het Rijk van Nijmegen-de Betuwe. Namens de gemeente Berg en Dal was wethouder Alex ten Westeneind aanwezig. zie de foto’s deel 1,  zie de foto’s  deel 2. DSC_9870

Uitslagen van het koningschieten in Ooij.

Koningschieten:

1e prijs, de kop: Margaret Reijnen-Bouwman
2e prijs de rechter vleugel, Pieter Corté.
3e prijs, de linker Vleugel: Anneke Baron de Vries.
4e prijs, de staart: Ivo Hendriks.
Jeugdkoningschieten.
1e, 2e en 3e prijs, respectievelijk de kop, de rechter en de linker vleugel: Pamela Peeters.
4e prijs, de staart: Syl |Verriet.
Bij het wipschieten moest er gekampt worden tussen 6 personen. Daarbij was de 1e prijs voor Jean-Paul Arnts, die tevens, net als vorig jaar, de wisselbeker in ontvangst mocht nemen, de 2e prijs was voor Marian Thomassen -de Haan en de 3e prijs voor Han Reijnen.