26 juni 2016

Start werkzaamheden van Schuldhulpbuddy gemeente Berg en Dal

Op zaterdag 25 juni hebben de 11 buddy’s van St. Schuldhulpbuddy Berg en Dal hun opleiding afgerond en werd hen een certificaat en een bloemetje aangeboden om daarmee tevens de start van de werkzaamheden van Schuldhulpbuddy te vieren. Dat gebeurde in de Serre van de Protestantse Kerk te Groesbeek. Tevens kunnen vrijwilligers zich aanmelden om als schuldhulpbuddy op te treden. zie daarvoor het bericht hieronder.  Onno Swart maakte de foto’s. zie de foto’s

SHB - 48 naam

Vrijwillige hulp bij het oplossen van uw schulden

De Stichting SchuldHulpBuddy Berg en Dal biedt kosteloos praktische ondersteuning aan mensen in Berg en Dal die in financiële problemen zijn geraakt.
Heeft u schulden? Bedenk dat u niet de enige bent, want er zijn heel veel mensen die in de schulden zijn geraakt. Schaam u niet en schakel zo snel mogelijk hulp in!
Er zijn mensen die denken dat je alleen in de schulden raakt als je een drank of drugs probleem hebt, maar dit is natuurlijk niet waar. Het kan namelijk iedereen overkomen. U kunt een grote terugval van inkomsten hebben, als u werkloos raakt, of als u gaat scheiden of uw partner komt plotseling te overlijden en u mist zijn/haar inkomen.
Negeer uw schulden niet, want op die manier wordt de schuld alleen maar hoger en duurt het nog langer voordat u ervan af bent. De Stichting SchuldHulpBuddy Berg en Dal kan u hierin ondersteunen.
Wij hebben vrijwilligers die u willen helpen om uw administratie weer op orde te krijgen. Ze maken met u een overzicht van uw schulden en indien nodig wordt er geprobeerd een betalingsregeling te treffen met schuldeisers. Afhankelijk van uw vraag kunnen we u helpen budgetteren, met u onderzoeken hoe u met minder geld kunt rondkomen, meegaan naar instanties of u doorverwijzen indien nodig.
Werkwijze: De hulpvrager wendt zich tot de organisatie met een hulpvraag op het gebied van financiele schuldproblematiek, waarbij de organisatie zich bereid verklaard hierin een begeleidende rol te vervullen. Hierna zal er een buddy (zo noemen we onze vrijwilligers) worden toegewezen die de hulpvrager zal gaan begeleiden. De hulpvrager is en blijft zelf verantwoordelijk voor alle te nemen stappen in het begeleidingstraject.

Hulp nodig? Kijk op www.schuldhulpbuddy.nl wat onze organisatie u te bieden heeft in Berg en Dal of vraag uw mogelijkheden op via 06- 130 817 34 of info@sshb.nl