20 juni 2016

Standplaatsen Chemokar van 23 juni tot en met 27 juni 2016

Van 23 juni tot en met maandag 27 juni staat de chemokar op verschillende plaatsen in de vroegere gemeente Ubbergen: in Beek , Berg en Dal, Kekerdom, Leuth, Ooij en Ubbergen. Bij de chemokar kunnen bewoners klein chemisch afval (kca) inleveren. Kca is huishoudelijk afval met gevaarlijke bestanddelen. Ook zijn sommige producten goed herbruikbaar. Daarom moet het apart ingeleverd worden. Voorbeelden van klein chemisch afval zijn spaarlampen, bestrijdingsmiddelen en overgebleven verfproducten.  Niet alles wat chemisch afval lijkt, is dat ook daadwerkelijk. Lege verfblikken, lege terpentineflessen en andere lege verpakkingen van chemisch materiaal, kunt u gewoon in de restafvalzak doen. Dit afval kan namelijk niet verder verwerkt worden. Oude medicijnen kunt u het beste terugbrengen naar de apotheek, maar ze mogen ook bij het klein chemisch afval. Batterijen kunt u (ook) inleveren in de daarvoor bestemde boxen bij diverse winkels. Zie hieronder.DAR

 

De chemokar staat op de onderstaande plaatsen en tijden:

Kekerdom:       donderdag 23 juni          13.00u-15.00 uur (dorpshuis)

Leuth:               donderdag 23 juni          15.15u-17.15 uur (de Vriendenkring)

Ubbergen:        vrijdag 24 juni                13.00u-15.00 uur (Thilman Werenbertszstraat)

Beek:               vrijdag 24 juni                15.15u-17.15 uur (parkeerplaats Waterstraat)

Berg en Dal:     maandag 27 juni            13.00u-15.00 uur (parkeerplaats Stollenberg)

Ooij:                 maandag 27 juni            15.15u-17.15 uur (Reiner van Ooiplein)