6 juni 2016

Overval geldtransport bij Boerenbond in Groesbeek.

Vanmiddag rond 15.00 uur is er een overval geweest op een geldtransport van Secur Cash bij de Boerenbond aan de Kloosterstraat  in Groesbeek. De geldloper zou zijn bedreigd en er werd geëist om geld af te staan. De politie heeft het volledige gebied  afgesloten. Volgens de politie zouden er twee overvallers, in militaire kleding en mutsen op  een scooter gevlucht zijn. Het is (nog) niet bekend of en eventueel hoeveel geld er buitgemaakt is.  De politie deed onderzoek in en rond het pand terwijl er tevens een politiehelikopter werd  ingezet. De bewoners van omliggende huize moesten tijdelijk hun woning verlaten omdat men bang was voor explosieven. De geldloper heeft lange tijd buiten gezeten en volgens omstanders zou hem een op een bomgordel gelijken voorwerp zijn omgedaan. Dit is na ruim 1 1/2 uur door de EOD  (explosieven opruimingsdienst) verwijderd en door hen onderzocht. Volgens de politiewoordvoerster zijn er geen explosieven aangetroffen.  Getuigen worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Ook is de politie op zoek naar beelden van bewakingscamera’s in de omgeving.. zie de foto’s.

DSC_0864 overval naam DSC_0710 overval naam