25 mei 2016

Vernielingen Openluchtlokaal bij Havo Notre Dame Ubbergen

Op 4 oktober 2013 werd achter de Havo Notre Dame in Ubbergen en nieuw “openluchtlokaal” geopend. Gelijktijdig met de voorbereiding  voor de bouw van de nieuwe school ontstond ooit het plan om in het prachtige natuurgebied tussen de stuwwal en de nieuwe school  een  openluchttheater/openluchtlokaal  te realiseren op kunstzinnige wijze, passend bij de omgeving. Dat plan is toen werkelijkheid geworden en het openluchtlokaal zou gebruikt gaan worden door leerlingen en docenten van Notre Dame voor onderwijs en kleinschalige optredens, maar het  kon ook als rustpunt fungeren voor buurtbewoners en wandelaars in het gebied. Het was het eerste openluchtlokaal dat op deze wijze in Nederland werd gerealiseerd. Het  idee van  dit kunstwerk  was van de Cubaanse ontwerper/kunstenaar Inti Hernandez , die bij de opening aanwezig was.  Nu, ruim 2 1/2 jaar later ligt het kunstwerk er troosteloos bij. De spiegels zijn beschadigd en de stenen zijn uit het kunstwerk gehaald en liggen overal verspreid en het is ondergraven. Er zitten zelfs bandensporen op. Ook de omgeving ziet er verwilderd uit. Kennelijk wordt er weinig aan onderhoud gedaan en is er veel wildgroei. DSC_4920 kunstwerk Havo naam DSC_4911kunstwerk Havo naam