25 mei 2016

Biezenkamp ontwerpt bordjes tegen hondenpoep in Beek

Tijdens de bespreking met de leerlingenraad van de Biezenkamp in Beek over de inrichting van het gedeelte van de Groene Leefruimte achter het Kulturhus kwam weer eens naar voren dat mensen hun honden daar op het veldje maar ook zelfs in de schooltuin laten poepen! Er werd een afspraak gemaakt dat de gemeente het veldje aan zou passen en dat de leerlingen tekeningen zouden maken waarvan de mooiste door de gemeente op borden geplaatst zouden worden. Deze borden komen dan in de schooltuin en bij het nieuw ingerichte veldje te staan. We hopen op deze manier de hondenbezitters te laten beseffen dat het echt anders moet! Dinsdagmiddag  23 mei vond een vergadering plaats waarbij de leden van de leerlingenraad van de Biezenkamp aan wethouder Ria Barber vertelden hoe de leerlingenraad werkt, waar ze het zoal over hebben en hoe zij het onderwerp over het veldje en de actie tegen hondenpoep in de verschillende groepen gebracht hadden. De leerlingenraad had uit alle tekeningen al een selectie gemaakt en wethouder Ria Barber heeft daaruit vier ontwerpen gekozen voor de borden. Daarnaast zijn er ook nog twee tekeningen uitgezocht waarvan flyers gemaakt worden die in de straten rondom de school door de leerlingen rondgebracht zullen worden. Twee andere tekeningen zullen de komende tijd geplaatst worden bij publicaties die de gemeente Berg en Dal zal verzorgen over dit stinkende onderwerp waarbij ook nog de regels weer eens duidelijk uitgelegd worden. Door de wethouder werd nog snel een bezoekje gebracht aan groep 6a omdat drie van de winnende tekeningen uit deze groep kwamen. zie de foto’s.DSC_4511 Barber Biezenkamp naamDSC_4541 Biezenkamp naam