23 mei 2016

Plan Beweegpark Ooij

Het afgelopen jaar is er vanuit Samen Ooij* een werkgroep in beweging gekomen om voor alle inwoners van Ooij en omstreken de mogelijkheid van een beweegpark te onderzoeken. Samen bewegen in de buitenlucht bevordert de gezondheid van lichaam en geest maar is vooral ook gezellig. Het beweegpark Ooij is een buitenlocatie naast dorpshuis de Sprong waar men kan wandelen, bewegen en ontmoeten.  Het is parkachtig met veel groen en een vijver met een wandelpad er omheen:  inspanning en ontspanning gaan hand in hand. Het plaatje geeft u een idee van hoe een deel van het beweegpark eruit zou kunnen zien. Het beweegpark is geschikt voor iedereen. Van jong tot oud, iedereen wordt uitgenodigd om actief te worden of te blijven. Door de ligging direct naast de Polderkamer (inloop en ontmoeting) is er ook de mogelijkheid voor de bezoekers van de Polderkamer om met een vrijwilliger of fysiotherapeut activiteiten uit te breiden. Het beweegpark biedt oefenmogelijkheden gericht op uithoudingsvermogen, coördinatie, spierkracht en balans. Alle bewegingen zijn terug te vinden in ons dagelijks leven en dragen zo bij aan zelfstandigheid, het voorkomen van vallen en langer thuis kunnen blijven wonen. Velen zijn enthousiast maar de financiële uitdaging begint nu:  wij willen dit met behulp van lokale bijdragen en hulp van grotere fondsen voor elkaar krijgen. Op verzoek is in de Sprong een presentatie te zien waarin we u uitgebreider kunnen laten zien wat de opzet is. Ook horen we graag uw ideeën bij het gebruik van het beweegpark. Voor vragen en ideeën kunt u altijd bij de werkgroep terecht:  Joke Terra, Joep Arnts (Samen Ooij), San Pernet (fysiotherapeut) en Helen Toonen (opbouwwerker) 06-16289816. Dit project wordt begeleidt en ondersteund door Michel de Boer van de Gelderse Sport Federatie, met medewerking van Bas Vosbeek van GGD Gelderland-Zuid en Jelle Blijham van de gemeente Berg & Dal. * = Vanuit samenwerkingsverband SAMEN starten en ondersteunen de Gemeente Berg & Dal, ZZG zorggroep en Oosterpoort activiteiten op het gebied van zelfstandig wonen. Bewoners, professionals en vrijwilligers organiseren en ondersteunen samen wat nodig is, zodat iedereen prettig thuis kan blijven wonen.beweegpark ooij