21 mei 2016

Berg en Dal op plaats 102 op de misdaadkaart.

De gemeente Berg en Dal staat dit jaar  op de AD Misdaadkaart op plaats 102. Als je bedenkt dat ten Boer ( als veiligste gemeente) op plaats 385 staat, dan is dat tamelijk hoog.  Maar het kan nog slechter. Nijmegen staat op plaats 20 en is daarmee één van de onveiligste steden van Nederland. Bovenaan het lijstje staat Amsterdam. Omliggende gemeenten zoals Heumen, Wijchen, Mook en Middelaar, Gennep en Beuningen staan lager op de lijst. De voormalige gemeente Groesbeek stond in 2015 op de 232e plaats. In de jaren daarvoor stond  de gemeente Groesbeek als zelfstandige gemeente in 2013 op de 117e  en in 2014 op  139e plaats en Ubbergen en Millingen zaten beiden boven de 300 en waren dus relatief veilig. In de gemeente Berg en Dal is vooral sprake van woninginbraak, diefstal uit voertuigen, vernieling en mishandeling. Misdaadkaart_2016_Nederland-AD