24 april 2016

Opening politiemuseum in Langenboom (N.Br.)

DSC_8498 LangenboomZaterdagmiddag 23 april werd onder grote belangstelling het “Politiemuseum van Henk Baron” in het Brabantse Langenboom geopend. Na toespraken door de voorzitter van de Stichting ( Frans van Schayik) en de voorzitter van de IPA Nijmegen (Jan Eijkemans) kwam vanuit het museum een prachtig gerestaureerde Porsche van de Rijkspolitie (eigendom van Walter de Man uit Numansdorp) “door het lint” , met loeiende sirene en onder luid applaus van de aanwezigen, naar buiten rijden, terwijl de muziek klonk van het Tamboer- en Lyrakorps van de Politie Gelderland-Zuid. In de auto zaten Walter de Man en Henk Baron. Nadat buiten de nodige foto’s waren gemaakt  (helaas ontbrak de pers) klonk vervolgens de muziek van de Politiekapel Gelderland-Zuid, die zich had gezeteld in een hal naast het politiemuseum. Daar konden de bezoekers zich nog te goed doen aan de muziek van dit gezelschap, waarna iedereen de gelegenheid kreeg om te politiemuseum te bezoeken , alsmede de rest van dit “Museum voor Nostalgie en Techniek”, waarbij nagenoeg iedereen zich verwonderde over alles wat hier, in dit museum bijeengebracht is. Iets wat je gezien moet hebben en wat zo niet uit te leggen is. Het museum is gevestigd aan de Dorpsstraat 38a te Langenboom en is te bereiken onder telefoonnummer 0486-431343. Een afspraak is nodig.. Zie de foto’s van Onno Swart. Zie de foto’s van Frans Bootsma.  zie de foto’s van Leo Bongers.  zie de foto’s van Luuk ten Haaf

9 Responses to Opening politiemuseum in Langenboom (N.Br.)

 • Een geweldige opening en een mooi museum! Heb genoten van de middag.
  Kom zeker nog eens terug om alles eens goed in me op te nemen.

 • Wat gebeurt er met het politiemuseum te Apeldoorn? Is de historie van de NL politie daar een goede weergave van? IVM de kosten zou het een goed idee zijn om in zee te gaan met defensie musea? Een heleboel vragen maar tja de veranderde tijden en solo gaan is meestal heel erg moeilijk. In ieder geval veel succes met de opening en zal het museum zeer zeker een keer bezoeken en ben benieuwd als voormalig GP en RP….

 • Van harte gefeliciteerd met de opening van het museum, veel succes er mee gewenst en uiteraard veel bezoekers.

 • Goed en gezellig georganiseerd !!!

 • Hallo Henk en Anneke.

  Wat geweldig toch nog een locatie gevonden voor de hobby van Henk en ook van jou Anneke.
  Vele uren hierin gestopt hopelijk was dit de laatste keer?
  Geniet van deze mooie plaats,en dat er maar veel bezoekers mogen komen.

  Groetjes.

 • Wanneer zijn de foto’s beschikbaar ???

 • HENK,PROFICIAT MET DE VAST PLAATS VAN JE MUSEUM IN LANGENBOOM,HOPELIJK MAG HET VEEL BELANGSTELLING TREKKEN EN JIJ ER LANG VAN MAG GENIETEN ,KOM GAUW EENS KIJKEN ED ABBENHUIS BERGENDAL

 • henk, proficiat met je museum in Langenboorm ,eindelijk een vast plaats waarvan je nog lang van mag genieten .Kom gauw eens kijken ed abbenhuis BERGENDAL

 • Anneke en Henk
  Het was mooi om de opening mee te maken .
  Wij waren toch bij de kinderen , konden mee en het was heel bijzonder zo’n grote verzameling .
  Vertel het aan al onze vrienden maar het is een beetje ver rijden .
  Misschien komt het er nog wel eens van .
  Groet van Wim en Hilda

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.