30 maart 2016

Schoolvoetbal voor jongens in Leuth

Afgelopen woensdag 30-maart was het schoolvoetbal voor de jongens van de basisscholen uit Millingen aan de Rijn, Leuth, Ooij en Beek-Ubbergen. Het toernooi werd gehouden op Sportpark “De Duffelt” in Leuth. Vanaf 12:45 uur konden de deelnemende teams het sportpark op. Na de officiële opening ging het toernooi echt van start met eerst de poulefase. Er waren 2 poules gemaakt met daarin ieder 4 teams. Na de poulefase zouden de top 2 ploegen het kruislings tegen elkaar opnemen in de kruisfinales. Dit jaar nam St. Martinusschool 1 het op tegen ’t Bijenveld 1. En op het andere veld nam De Biezenkamp 1 het op tegen Op Weg 1. Waar De Biezenkamp 1 de wedstrijd met 2-0 gewonnen had, was het nog ontzettend spannend tussen St. Martinusschool 1 en ’t Bijenveld 1. Na 20 minuten stond de stand nog altijd op 0-0. Dit betekende dat beide teams strafschoppen moesten nemen. Hierbij was ’t Bijenveld 1 de sterkere ploeg en won met 2-4. In de finale was alleen De Biezenkamp 1 net iets sterker en won met 0-1 van ’t Bijenveld 1. Daarmee is De Biezenkamp 1 winnaar van het Schoolvoetbal Gelderland-Zuid ’t Laag en gaat de regio vertegenwoordigen op 11 mei op het sportpark van SV Hatert. Volgende week (woensdag 6-april) nemen de meisjes teams het tegen elkaar. De wedstrijden zullen rond 13:00 uur beginnen. De organisatie wilt iedereen bedanken die een bijdrage geleverd hebben aan het toernooi, zoals de scheidsrechters, kantinedienst, leiders, maar natuurlijk de deelnemender teams. En wensen De Biezenkamp veel succes in de regiofinales. Tekst: Twan Stunnenberg. zie de foto’s DSC_9750 team Biezenkamp naam