13 maart 2016

NLDoet bij korfbalvereniging Klimop in Kekerdom.

Een steentje bijdragen werd zaterdag heel letterlijk genomen bij korfbalvereniging Klimop. Daar werd meegedaan aan de actie NLdoet. In januari werd een aanvraag ingediend om de parkeerplaats achter het korfbalveld op te knappen met als thema Geen klei, maar wij! Het veld van Klimop is gelegen aan de rand van de bebouwde kom van Kekerdom, maar ligt aan de doorgaande weg. Kinderen worden vaak met auto’s gebracht én er wordt vaak naar wedstrijden gekeken. Jarenlang moest er door de klei worden geploeterd maar nu niet meer! Hartstikke blij waren we met de toekenning van € 400 van NLdoet, maar dat was niet genoeg. Gelukkig vonden wij sponsors bereid om ons bij deze actie te ondersteunen en ons plan mogelijk te maken! Op de eerste lentemorgen hadden we zo’n 25 vrijwilligers, meest leden, bereid gevonden  om ‘een steentje bij te dragen’ aan de vereniging. 32 ton split, moest op de plaats worden aangebracht én het clubgebouw kreeg een opknapbeurt. Geen geringe klus, maar met glans geklaard. Om half tien werd er verzameld met koffie en iets lekkers. Stipt om 10 uur kwam een oplegger met de split. Deze werd verplaatst, door een shovel, gereden door Sven, op de plaats gereden. Het harken was daarna nog een ‘kleinigheid’. In het clubgebouw werden ook de krachten gebundeld en werd een start gemaakt met de binnen- en buitenboel.  Om half één was er tijd voor de lunch, heerlijke soep en broodjes, en werd na een half uurtje het werk weer hervat. Om twee uur was de klus geklaard! Ons sportterrein ligt er weer bij al als een plaatje dat vast goed zichtbaar is op Google Earth! (Nu het veld nog!) Waar NLdoet al niet goed voor is! Dank aan allen die als vrijwilliger op deze dag een steentje hebben bijgedragen, maar vooral aan de sponsors die ons als vereniging hebben ondersteund: BNR bouwstoffen ( Geert Keukens); Transportbedrijf van Wees Malden; Antoon Remy. Het was voor het bestuur van Klimop weer eens zo’n dag waarin je beseft dat je een kleine vereniging bent, maar daar heel groot in kunt zijn! Wij doen volgend jaar weer mee! Draagt u dan ook een steentje bij? Tekst Annelies Zegers. zie de foto’s.

DSC_2697 Klimop naam