2 februari 2016

Tuinonderhoud en beheer op schooltuin De Wielewaal

Op Schooltuin de Wielewaal (bij het Hollandsch-Duitschgemaal in het Ooijse Schependom) leren jaarlijks bijna tweehonderd kinderen uit Nijmegen-Oost de oorsprong van hun eten kennen. Ze werken er – onder schooltijd – per klas wekelijks een uur  in hun eigen groentetuintje en mogen de oogst mee naar huis nemen. Ondertussen leren ze ook nog van alles over de natuur op het terrein, de kruidentuin en de bijenstal. Voor 2016 is de Wielewaal nog op zoek naar mensen die deze moestuinlessen willen ondersteunen door op maandag of dinsdag en donderdag ochtend (zaterdag kan ook) een tuinklus onderhanden te nemen of te wieden, het mooie nieuwe Tuinhuis te beheren , en voorkomende klusjes te doen. Kennis van tuinieren is meegenomen.  Het is leuk werk samen met anderen op een prachtige plek in de natuur. Lijkt je dit een leuke vrijwilligersbaan zoek je voor 2016 een lekkere buitenjob? Meld je dan snel bij Wielewaal@fo.nl  Meer over Schooltuin de Wielewaal is te lezen op  http://nijmeegse-schooltuinen.nl/sponsor 3meiden