14 januari 2016

Wisseling van de wacht bij Staatsbosbeheer.

Boswachter Gerrit van Scherrenburg (62) liep veertien jaar rond als boswachter in natuurgebied Gelderse Poort. Op 10 december heeft hij, na nu bleek, toch een beetje (voor mij) in stilte afscheid genomen van zijn werkgebied in de Ooijpolder en omstreken en van de mensen (de bewoners)  met wie hij deze 14 jaar heeft “samen gewerkt”.   Inmiddels is hij per 1 januari 2016 opgevolgd door Thijmen van Heerde (32). Deze schrijft het volgende op de weblog van de Gelderse Poort: DSC_1675Thijmen van Heerde naamDSC_0373 Gerrit van Scherrenburg naam

Graag wil ik me aan u voorstellen als nieuwe boswachter bij Staatsbosbeheer in de Gelderse Poort. Per 1 januari jl. heb ik de functie overgenomen van Gerrit van Scherrenburg die nu verdiend met pensioen is.

0561_Thijmen

Droombaan
Toen ik 8 jaar was wist ik het al; ik wilde boswachter worden. Direct na de middelbare school kreeg ik een leerlingplek bij Natuurmonumenten. 
In 2008 bood Staatsbosbeheer mij de kans om mijn opleiding als boswachter af re ronden. Daarna heb ik in verschillende natuurgebieden mogen werken waarvan de laatste 3,5 jaar in Almere.

Mijn werkgebied
De baan als boswachter van de Gelderse Poort stond hoog op mijn verlanglijstje. Dit bijzondere gebied heeft mij altijd al getrokken o.a. als vogelaar en nu mag ik hier ambassadeur van zijn.
De Ooijpolder, Millingerwaard vormen samen met de Oude rijnstrangen en de Duivelsberg o.a. mijn werkgebied. Ik heb enorm veel zin om als boswachter in deze mooie gebieden aan de slag te mogen gaan. Graag nodig ik iedereen uit om ook van deze prachtige natuur te genieten en deze te delen met je omgeving.

Social media
Mijn ervaringen en waarnemingen deel ik graag via social media met jullie. U kunt mij volgen op Twitter @bosw8erthijmen
Heeft u vragen of opmerkingen dan hoor ik dat graag.