14 januari 2016

Steunpunt en spreekuur politie in Millingen verdwijnt.

Het  steunpunt van de politie in Millingen in het Millingse gemeentehuis verdwijnt. Vanaf 23 februari kunnen burgers niet meer terecht tijdens het politiespreekuur op de dinsdagavond in het Kulturhus d’n Ienloop in het voormalig gemeentehuis aan de Heerbaan.  Dit heeft alles te maken met de reorganisatie  bij de Nationale politie in Nederland. Ook het politiebureau in Groesbeek gaat, in dit kader sluiten en gaat eind januari dicht.  Daardoor verdwijnt een vertrouwd bureau, dat al decennia als politiebureau in gebruik is. Het ligt in de bedoeling, althans als het aan burgemeester Mark Slinkman ligt, dat er een steunpunt komt in het gemeentehuis van Berg en Dal te Groesbeek. Ook het steunpunt van de Maldense politie gaat uit het huidige bureau en verhuist van het bureau bij het winkelcentrum naar de overkant, het Maldense gemeentehuis. Ooit hadden de dorpen Millingen aan de Rijn, Ooij, Beek, Berg en Dal, Groesbeek en Heilig Landstichting een eigen politiebureau en was de afstand tussen de burgerij en de politie klein.  In elk dorp woonden in het verleden ook eigen politiemensen, die de contacten onderhielden. image-5623644