1 januari 2016

Rustige oudejaarsnacht.

De Oudejaarsnacht, welke tevens de overgang bracht van de gemeente Groesbeek naar de gemeente Berg en Dal is voor wat de politie en brandweer betreft, erg rustig verlopen. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. Wijkagent Etienne Fontein meldde op Twitter: Vannacht diverse meldingen overlast/conflicten afgehandeld. Het was “relatief rustig”.  Wel werd er heel veel vuurwerk afgestoken, waaronder ook veel zwaar vuurwerk, maar er is niets bekend over eventuele gewonden. Vanaf nu heten de drie voormalige gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek gemeente Berg en Dal. Voor de inwoners van de diverse dorpen verandert er niets. De naam van hun dorp blijft gewoon bestaan.  Overigens neemt het niet weg dat er weer tal van vernielingen zijn gepleegd. In Ooij werd de container in de speeltuin bij de Wilhelminaplas opgeblazen en in Beek  zijn er tuinen compleet leeg getrokken, antennes,spiegels van auto’s omgebogen en dat allemaal in één straat, de Esdoornstraat. Maar ook in Millingen werden bij de “Natte Tent” vernielingen gepleegd, terwijl in Beek aan de Blekershof de verlichting uit de boom werd getrokken en zo zullen er nog wel meer meldingen komen.DSC_8647 Ooij Groesbeek