1 januari 2016

Nieuwjaarsplons op de Waalkade.

Vrijdagmiddag, Nieuwjaarsdag,  hebben bijna 100 deelnemers een “duik” genomen in het speciaal daarvoor gebouwde bad op de Waalkade in Nijmegen. Het startschot werd gegeven door Jos Geutjes, kapitein van de Pannenkoekenboot. Alle deelnemers kregen na afloop een kop erwtensoep, Unox muts en een certificaat. Maar ook voor de bezoekers, die de mist getrotseerd hadden om naar de Waalkade te komen,  was er warme erwtensoep. Het was voor de derde keer dat dit evenement op de Waalkade gehouden werd en de eerste keer, dat er ook prijzen gewonnen konden worden door de deelnemers. Een speciale jury lette op de manier waarop de duik gemaakt werd en op de manier waarop de deelnemers “gekleed” waren.  Lyon Romijnders, die dit festijn i.s.m. de ondernemers van de Waalkade, organiseerde was tevreden over het verloop van dit evenement. Voorafgaand aan de “plons” was er een demonstratie van het kanopoloteam van NKSV de Batavier. zie de foto’s deel 1, deel 2DSC_8508 nieuwjaarsplons naam