18 december 2015

Lift en nieuwe trap voor betere verbinding tussen Waalkade en Valkhof

Vanaf eind deze week is er een betere verbinding tussen Kelfkensbos/Valkhofpark en de Waalkade. De afgelopen maanden is er een lift gerealiseerd bij het Groene Balkon en zijn de Veerpoorttrappen aangepast, waardoor ze prettiger te belopen zijn. De aanpassing van de trappen en de realisatie van de lift zijn, samen met de herinrichting van de Lindenberghaven en de bouw van De Bastei, onderdeel van de aanpak van de oostelijke Waalkade. De nieuwe lift overbrugt een hoogteverschil van 10,5 meter, is openbaar en 24 uur per dag te gebruiken, ook voor scootmobielen. De Veerpoorttrappen hebben nieuwe treden en tussenplateaus gekregen en zijn daardoor prettiger te belopen. Boven op de lift komt nog een boom en op de balkons van de Veerpoorttrappen wordt nog groen aangeplant. Zo ontstaat een aantrekkelijke groene verbinding tussen de Waalkade met het Valkhofkwartier.DSC_6333 trap en lift naam

Deze week wordt ook de laatste hand gelegd aan de kade bij de Lindenberghaven. Aan de kade is een vaste vlonder bevestigd die toegankelijk is voor wandelaars. De parkeerplaatsen zijn in de lengte gelegd waardoor er meer ruimte is ontstaan. In het eerste kwartaal van volgend jaar wordt de haven zelf verbouwd zodat er meer historische schepen kunnen aanleggen. De bestaande steiger wordt verplaatst en er wordt een tweede steiger gebouwd. In het voorjaar worden bij de Lindenberghaven nog bomen geplant en nieuwe verlichting geplaatst.DSC_6316 Waalkade naam

De aanpassingen op de oostelijke Waalkade zijn gerealiseerd vooruitlopend op de herinrichting van de Waalkade tussen Veerpoortrappen en Grotestraat. Voor dit deel worden plannen gemaakt in het kader van het project Leve(n)de Waalkade. Vooruitlopend op de nieuwe inrichting wil de gemeente op de Waalkade de ruimte geven aan tijdelijke initiatieven.