18 december 2015

H. Bartholomaeuskerk in Beek blijft voorlopig open.

Ineke Huilmand van Stichting Red de monumentale Bartholomaeus Kerk uit Beek is verheugd en laat weten dat  de kerk in Beek  voorlopig toch open blijft. In ieder geval voor het komende jaar 2016 maar de hoop is er op gevestigd, dat dit ook voor de jaren daarna zal gelden totdat er een andere bestemming voor het gebouw gevonden is. Het geld dat donateurs en andere mensen bij elkaar gebracht hebben om de kerk te redden blijkt nu wel genoeg om de kerk voorlopig open te houden voor o.a. dopen begrafenissen en bruiloften. Het afgelopen jaar zijn er in het weekend al geen vieringen meer in deze kerk geweest. Dat blijft zo: weekendvieringen komen niet terug in Beek. Maar de kerk blijft gewijd en is dus bruikbaar voor bruiloften en begrafenissen. “Dat is alles waar we voor streden. Meer hoeven we niet”, zegt Ineke Huilmand. Voorlopig een hele geruststelling.DSC_6993 H. Bartolomaeuskerk naam