9 december 2015

Oortjeshekken verrast gasten AZC Heumensoord.

Afgelopen woensdagmiddag heeft het Hotel-Huiskamercafé Oortjeshekken in Ooij 25 gasten uit het AZC Heumensoord uitgenodigd. Het was een supergezellige middag waar ze met z’n allen erg van hebben genoten! Er is veel gaande in de wereld en met de bewoners van het Heumensoord komt het ook dichtbij. Deze mensen hebben van alles meegemaakt. Margreet van Oortjeshekken zegt: Ik probeer mezelf wel eens te verplaatsen in hun situatie; wat als ik kinderen zou hebben die ik nauwelijks naar school kan brengen omdat de kogels om mijn oren vliegen? Wat als ik maar af en toe naar mijn werk kan en daar ook niet veilig ben voor bommen? En niet een week of 1 aanslag, nee jarenlang. Ik zou dan ook gaan kijken hoe ik een veilig leven kan leiden. Nu zijn de bewoners van Heumensoord er en natuurlijk is het fijn dat er geen oorlog is. Maar echt florissant is het daar in het bos niet; koud, weinig te doen, geen privacy. Dit alles heeft Oortjeshekken doen besluiten om een klein steentje bij te dragen om het wat aangenamer te maken voor hen. Daarom zijn er op woensdag 9 december gezinnen uitgenodigd om een gezellige middag samen met een aantal Nederlandse mensen te hebben. Voor de kinderen waren er leuke dingen te doen en de volwassenen konden elkaar leren kennen. En dan natuurlijk gezellig samen eten! Op woensdag 16 december komt er weer een groep volwassenen. Het is misschien maar een klein steentje om bij te dragen, maar een steen in de rivier kan ver reiken met de cirkels in het water. We hopen eigenlijk ook anderen te inspireren om een hand uit te reiken naar deze mensen die het niet makkelijk hebben, aldus Margreet.  Met de Bisonbaai en de Konikpaarden in de buurt, was het voor de mensen een geweldige middag. zie de foto’s.DSC_4531 Oortjeshekken naam