4 december 2015

9e Hoorcollege Universiteit van Beek.

Donderdagavond was het 9e hoorcollege van de Universiteit van Beek in de bibliotheek van Beek, welke is gevestigd in het Kulturhus. Deze keer was Hans van Dinther de spreker met als onderwerp “Bergwandelen”. Steeds meer mensen gaan ’s zomers lekker de bergen in. Wandelen in de bergen is dan ook een fantastische ervaring. Hans van Dinther weet daar alles van! Hij is tochtleider bij de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging en wandelt al jaren in de bergen. Je kunt niet zomaar lange, moeilijke bergtochten gaan maken. Hiervoor is extra training nodig. Bergwandelen vereist ook kennis (weerkunde, kaart, kompas en gebied) en ervaring. Dit alles kwamen de bezoekers te weten tijdens dit college waarin ze werden meegenomen op een unieke wandeltocht! zie de foto’s DSC_3032 Dinther naam