2 december 2015

Vier aanhoudingen n.a.v. mishandeling rond voetbalwedstrijd

Politienieuws: Leuth – De politie heeft dinsdag vier personen in de leeftijd van 19 t/m 46 jaar en allen afkomstig uit Renkum als verdachten aangehouden en verhoord. Zij worden verdacht van mishandeling van supporters. Eén van deze supporters zou zelfs tegen het hoofd zijn geschopt. De ongeregeldheden vonden enkele weken geleden plaats, rond de thuiswedstrijd van het eerste team van VVLK uit Leuth en het eerste team van CHRC uit Renkum. Die zondag vond er direct na de wedstrijd tussen beide clubs een confrontatie plaats tussen diverse spelers van de club uit Renkum en supporters van de thuisclub. Omdat de situatie dreigde te escaleren werd door de politie besloten om op dat moment nog geen aanhoudingen te verrichten. Wél werden diverse getuigen en aangiftes opgenomen. Gisteren zijn alsnog een aantal verdachten aangehouden en verhoord. De politie maakte proces-verbaal op. Het OM bepaalt hoe de zaken tegen de verdachten worden afgedaan.DSC_1069a