30 november 2015

Wimby dag in Leuth

Zaterdag werden 30 vluchtelingen uit o.a. Irak, Syrie en Albanie welkom geheten in het Kulturhus in Leuth. Een 15-tal betrokken Leuthenaren hebben de WIMBY-dag georganiseerd. WIMBY staat voor “Welcome In My Backyard” aldus Marian Hooijman, een van de initiatiefnemers. Ze is zelf geïnspireerd geraakt door haar reis door Georgië en Armenie eerder dit jaar waar ze veel gastvrijheid heeft mogen ervaren. “Het is mooi om iets terug te doen en helemaal fantastisch om dit samen met dorpsgenoten te kunnen doen”. Na koffie, thee met appeltaart waren er diverse activiteiten waar aan meegedaan kon worden zoals samen zingen, een ‘ommetje’ door het dorp en een percussieworkshop. De kinderen hebben met elkaar een ‘levensboom’ geschilderd waarin elk kind zijn eigen tekening een plekje in kon geven.  Daarna was er een gezamenlijke maaltijd, gekookt door de Leuthenaren. De kinderen genoten van de friet, geschonken door cafetaria ’t Heuveltje in Leuth. In de avond werden de vluchtelingen weer naar Heumensoord gebracht. Volgens Hooijman een geslaagde dag met misschien zelfs een vervolg in 2016. Herman Leensen maakte de foto’s.DSC_0918 Wimbydag naam (Medium)