30 november 2015

SVO/VVLK C1 schrijft geschiedenis.

Een half jaar geleden begon de pilot van de samenwerking tussen een paar jeugd elftallen van SVO en VVLK. 7 jongens uit Ooij en 9 uit Leuth gingen onder leiding van trainer Vince van Gelder aan de slag om in korte tijd een C1 team neer te zetten. Tijdens de bekerwedstrijden was het nog een beetje zoeken maar vanaf de eerste competitiewedstrijd bleek er al een prima voetballend team te staan. Onder toeziend oog van leiders Geert, Pierre en Dave werden de eerste wedstrijden gewonnen. Veel werd er gescoord en daartegen stond de verdediging als een huis waardoor we heel weinig doelpunten tegen kregen. Tijdens de laatste 3 wedstrijden moest het tegen de naaste concurrenten gaan gebeuren. Als eerste werd op spectaculaire wijze Millingen C2 verslagen. Toen bleek dat op diezelfde dag de andere titelkanshebbers ook punten hadden laten liggen was het afgelopen zaterdag zover. Tegen SV Nijmegen moest nog 1 punt gepakt worden om de titel binnen te slepen. Er waren veel supporters afgereisd naar sportpark de Duffelt in Leuth. En die werden niet teleurgesteld. Hoewel we in de eerste helft op 0-1 achterstand kwamen, werd voor rust de stand nog gelijk getrokken. In de tweede helft waren we de bovenliggende partij en gingen vol voor de overwinning. Nadat we zelf een keer prachtig gescoord hadden was het een ongelukkig doelpunt van SV Nijmegen die de eindstand van deze sportieve wedstrijd op 3-1 bracht. Het kampioenschap was een feit! Dankzij collectief hard werken hebben jullie deze prestatie neergezet, grote klasse! Nadat er op het veld en in de kleedkamer flink werd gefeest kregen alle spelers en de trainer een prachtig shirt als aandenken aan deze legendarische dag. In het Leuthse clubhuis knalde de feestmuziek door de speakers toen alle spelers onthaald werden door de familie en vrienden. Na een mooie toespraak van de voorzitters van SVO en VVLK werd iedere speler persoonlijk gefeliciteerd. Vervolgens werden de hongerige magen gevuld met een lekkere bak friet en snack. Daarna was het tijd voor een rondgang door beide dorpen op een prachtig versierde kar! Bauke, Gijs, Rick, Maarten, Luke, Pepijn, Stefan, Patrick, Lars, Daan, Bruce, Dogukan, Mick, Kevin, Milan en Timo. Trainer Vince en leiders Geert, Pierre en Dave. Van harte gefeliciteerd allemaal met het behalen van deze bijzondere titel! Herman Leensen maakte de foto’s.DSC_0711SVO -VVLK C1  naam (Medium)