7 september 2015

Bona Baana Afrikafestival in Ubbergen

Zondag was het Bona Baana Afrikafestival in de Refter te Ubbergen. Dit is een project voor kansarme jongeren in Afrika. Het festival werd druk bezocht en de organisatie toonde zich tevreden met het resultaat. De totale opbrengst is €2.650,- (incl. een mooie donatie van € 500,- van Oortjeshekken). zie de foto’s.DSC_6626 Bona Banaa naam

 

De opbrengst gaat helemaal naar Care for Others in Soroti, in het noord oosten van Uganda. Deze organisatie biedt jongeren zonder opleiding een vakopleiding. De school wil uitbreiden met de bouw van extra klaslokalen. Zo kunnen meer jongeren een vak leren en is het mogelijk de studiekeuze uit te breiden.
Bij Care for Others leren deze jongeren een vak tot metselaar, houtbewerker of kan men een computertraining volgen. Als de vakopleiding is afgerond, worden ze begeleid met het opstarten van een eigen bedrijfje. Met een gereedschapsset hebben zij de tools in handen om aan de slag te gaan. Met extra lokalen kan de vakopleiding uitgebreid worden met een training automechanica en een koksopleiding. In Uganda wonen 1,2 miljoen weeskinderen door HIV/aids. Mede daardoor komen vele kinderen er alleen voor te staan. Jongeren krijgen de zorg over hun kleinere broertjes en zusjes en eventueel aanwezige grootouders. Juist daarom verdienen jongeren een extra steuntje in de rug. Zo krijgen de jongeren weer een toekomstperspectief.

Wij willen deze organisatie ondersteunen met de bouw van een aantal klaslokalen.

Al 16 jaar heeft Bona Baana contacten met organisaties in Kenia, Rwanda en Uganda. Wij noemen deze 5 organisaties, projectpartners. Samen met hen hebben we veel bereikt in die tijd.
De Afrikadag wordt wederom gerealiseerd door een groep vrijwilligers, artiesten, Basta en de steun van De Refter. Daarvoor dank!
Kijk ook eens op onze website www.bonabaana.nl of op facebook: bonabaana.nl

Met vriendelijke groet,
Yvon van Lankveld en Toby Mulder

Bona Baana
Kansarme jongeren in Oost Afrika
Begijnenstraat 34
6511 WP Nijmegen
Tel. 06-36118215
Facebook: bonabaana.nl
www.bonabaana.nl