21 augustus 2015

Eerste Buurtsoepie Berg en Dal

In navolging van andere plaatsen wordt er in Berg en Dal ook een Buurtsoepie georganiseerd. Initiatiefneemster Marijke Raaijmakers heeft een aantal vrijwilligers bij elkaar gebracht (zie foto) en deze groep is met de voorbereidingen bezig om van Buurtsoepie in Berg en Dal een succes te maken. Ze willen er graag in brede kring bekendheid aan geven. De gemeenschap in Berg en Dal wordt erbij betrokken, er wordt aan mond tot mond reclame gedaan, enz. Er is contact gezocht met Stichting Berg en Dals Bloei die in Berg en Dal huis aan huis de infofolder verspreid. 1 x per maand wordt er een gezellige lunch met soep en brood geserveerd in Dorpshuis Kerstendal. Dit zal steeds zijn op de eerste maandag van de maand. De eerste keer is 7 september. De aanvang is 12.00 maar de mensen kunnen vanaf 11.30 uur binnenlopen. Als ze dat leuk vinden kunnen ze een handje helpen met tafel dekken, e.d. Na de gezamenlijke afwas is er nog gelegenheid om na te zitten. Gewoon verder kennismaken met elkaar. Van alles is mogelijk. Een achterliggende gedachte van de voorbereidingsgroep is ook om een gelegenheid te bieden voor mensen die alleen wonen en graag gezellig onder de mensen willen zijn om elkaar te treffen. Jong en oud en ook mensen buiten Berg en Dal zijn van harte welkom. In deze tijd is het heel gewoon dat er keuze is tussen twee soorten soep. Een met en een zonder gebruik van vlees. De soepen worden met verse ingrediënten gemaakt op de ochtend vooraf aan de lunch. Hiervoor is de keuken in het Dorpshuis beschikbaar gesteld door de kookstudio van Charles van de Meer. Bij de soep wordt brood geserveerd. Ook is er koffie en thee verkrijgbaar. Het Buurtsoepie vraagt een bijdrage in de onkosten van € 3,00 plus iets voor de koffie/thee. Kinderen tot 4 jaar gratis en van 4 tot 12 jaar half geld. Er is ruimte voor 24 mensen. Om zeker te zijn van een bord heerlijke soep met brood is het goed om je van te voren aan te melden.  Dit kan bij Onno Swart via email: oaswart1951@kpnmail.nl of telefonisch 024-6843987 / 06 30481857. Verdere inlichtingen bij Marijke Raaijmakers tel. 024-3781005 . Buurtsoepie 120515 - naamVanaf 7 september is er iedere 1e maandag van de maand om 12 uur BUURTSOEPIE in Dorpshuis Kerstendal, Kerstendalseweg 17 in Berg en Dal. Dus als de sirene gaat, op naar Kerstendal in Berg en Dal voor het Buurtsoepie.