17 augustus 2015

Petanque Euregio Toernooi 2015 in Beek

Op zondag 16 augustus werd in Beek weer het jaarlijkse Petanque Euregio Toernooi gespeeld. 24 equipes uit de grensregio kwamen naar het boulesterrein aan de Alde Weteringweg. De spelers kwamen uit Kleve, Goch, Geldern, Geldern-Pont, Niersbouler, Leuth, Ooij, Nijmegen, Montferland, Emmerich en Beek. Vanwege de regen werd er uitgeweken naar de sportzaal (binnenbanen) van de PVBeek. Eerst werden er drie voorronden gespeeld. De beste 6 equipes gingen door naar de finales. In de strijd om de troostprijs won het team Anke Thissen, Stefan Thissen en André Thissen uit Goch. De strijd om de derde prijs werd gewonnen door Tonnie Verheijen, Maaike Hermsen en Paul Hubbers van PVBeek. De spannende finale ging tussen Frans van Heumen, Riet Busser en Ab Busser van PVBeek en Dominique van der Linden, Leo Braam en Arnold van der Pol uit Nijmegen. PVBeek nam een voorsprong van 6-0. Dominique, Leo en Arnold kwamen knap terug tot 9-9, maar toen besliste PVBeek in één keer de wedstrijd: De winnaar van het Euregiotoernooi 2015 is het team van Frans van Heumen, Riet Busser en Ab Busser. Dankzij de bijdrage van Euregio Rijn-Waal en de inzet van de vrijwilligers kan er terug gekeken worden op een succesvol toernooi. zie de foto’s.DSC_9257 Euregio naam