Vrijdagavond vond  te Nijmegen de officiële Indië-herdenking plaats  van de Indische slachtoffers uit de perioden 1941-1945 en 1945-1949, georganiseerd door het Platform Indische en Indonesische organisaties Nijmegen (PION). Een paar honderd mensen waren hierbij aanwezig.  Op 15 augustus 1945 eindigde daar officieel de WO II. Deze herdenking vond nu voor de tiende keer plaats in de raadszaal van het Stadhuis van Nijmegen en werd o.a. bijgewoond door locoburgemeester Ben van Hees van Nijmegen, de burgemeesters van Wijchen en Beuningen en wethouder Sylvia Fleuren van de gemeente Groesbeek. Het thema was dit jaar “70 jaar bevrijding- schakel tussen verleden, heden en toekomst” . Muzikale medewerking werd verleend door het “ Groesbeeks gemengd koor”, dat prachtige Indische liederen ten gehore bracht.  Gastsprekers waren o.a. Ben van Hees,  Sylvia Fleuren, Friedl Nolle, Ine Stoltenborg en Kester Freriks, auteur van “Echo’s van Indië ” . Na de plechtigheid in de raadszaal werden op de binnenplaats, bij de Indië monumenten, kransen en bloemen gelegd, terwijl daar de Last Post werd gespeeld door Henk Hubbers uit Ooij. De plechtigheid werd afgesloten met het gezamenlijk ten gehore brengen van het Wilhelmus. zie de foto’s.DSC_9015-1 Sylvia Fleuren naam