3 augustus 2015

Literaire partijen slaan de handen ineen voor Letterbrouwerij

De literaire partijen in Nijmegen staan te trappelen om samen te werken. Vorig jaar sloegen ze voor het eerst de handen ineen voor de Letterbrouwerij, een gezamenlijke aftrap van het literaire seizoen. Ook dit jaar wordt op 5 september een smaakvol programma samengesteld om het seizoen bruisend van start te gaan in de Literaire evenementen in de bieb - afgelopen maart stond Tom Lanoye nog op het podium - fotograaf Willem van SantenBibliotheek De Mariënburg. ‘s Middags van 12.00 tot 17.00 uur is er een literaire activiteitenmarkt op het Mariënburgplein. Literaire partijen presenteren zichzelf en hun programma en cursussen voor het komende seizoen. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Een gratis middag vol gezelligheid. TedvanLieshout -  fotograaf Ben Kleyn

 

 

 

Van 20.00 tot 23.00 start het feestelijke avondprogramma in de Bibliotheek De Mariënburg. Een voorproefje van het seizoen waar ruim vijftien partijen aan bijdragen. De hoofdgast op deze gezamenlijk geprogrammeerde avond is de literaire alleskunner Ted van Lieshout. Benieuwd? Ga op 5 september naar de Bibliotheek De Mariënburg en laat je verrassen door de literaire diversiteit in Nijmegen. Het volledige programma is binnenkort te vinden op de website letterbrouwerij.nl.

Deelnemende partijen aan de Letterbrouwerij zijn Arts en Lentes, de Bibliotheek Gelderland Zuid, Boekhandel Roelants, Cultuur op de Campus, Dekker v.d. Vegt boekverkopers, De Lindenberg, HOVO Nijmegen, Literair Productiehuis Wintertuin, LUX, Nijmeegse Kinderboekwinkel, Onbederf’lijk Vers, Op Ruwe Planken, Poëziecentrum Nederland, de Stadsdichter, Stadsschouwburg en De Vereeniging, Uitgeverij Van Tilt en het Vlaams Cultureel Kwartier. Ook buiten de Letterbrouwerij weten deze partijen elkaar goed te vinden en werken ze samen aan een uniek literair aanbod in Nijmegen.

 

Locatie: Nijmegen, de Bibliotheek De Mariënburg

Datum: 5 september

Tijd: 12.00-17.00 en 20:00-23:00 uur

Prijs: € 7,50 voor het avondprogramma, inclusief consumptie

Website: Meer informatie via www.letterbrouwerij.nl

 

uPa t wpFLduF p IgE