4 juli 2015

Gallowaykalfje in Jonkmanshof heet Camila.

Het op 13 mei j.l. geboren galloway kalfje in natuurgebied Jonkmanshof te Ooij heeft een naam. Net als vorig jaar werd door  Wilbert Verriet, de kuddebeheerder van FREE Nature, een prijsvraag uitgeschreven om een naam te bedenken voor het kalfje.  De naam van het kalfje moest beginnen met de letter C en eindigen op A. (dit omdat de moeder Colinda heet) Vandaag werd de winnende naam bekend gemaakt. Dit is Camila van de Jonkmanshof geworden met als winnaar Gerben Wulterkens uit Ooij.  Hij had de volgende uitleg bij de naam: “Omdat ik altijd een soort van “waakhond over Ooij” idee krijg als ik via de Jonkmanshof het dorp binnen rij is. Camila misschien een mooi naam. Camila betekent behoeder en is dus voor mij een toepasselijke naam voor het dier wat daar loopt.” Hij krijgt binnenkort de prijs van 5 kg Wildernisvlees. Er waren 284 inzendingen voor een nieuwe naam.DSC_6356 Gallowaykalf naam