1 juli 2015

MARK SLINKMAN BENOEMD TOT BURGEMEESTER VAN GROESBEEK

De heer mr. M. (Mark) Slinkman (41 jaar, CDA) is per 16 september 2015 benoemd tot burgemeester van de gemeente Groesbeek. Mark Slinkman is sinds november 2008 burgemeester van de gemeente Rijnwaarden. Daarvoor, van 2004 tot 2008, was hij griffier van de gemeente Berkelland. Vanwege herindeling zijn de gemeenten Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Ubbergen per 1 januari 2015 opgeheven. Per diezelfde datum is de heer Harry Keereweer benoemd tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Groesbeek. Per 1 januari 2016 wordt de nieuwe gemeente Groesbeek officieel gemeente Berg en Dal genoemd. Op 11 februari 2015 heeft de gemeenteraad van Groesbeek de profielschets voor de nieuwe burgemeester, in het bijzijn van de Commissaris van de Koning in Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje, vastgesteld. Voor de burgemeestersvacature Groesbeek (ca. 34.000 inwoners) hebben zich 32 sollicitanten per brief gemeld. De Commissaris van de Koning heeft gesprekken gevoerd met meerdere kandidaten. Vervolgens heeft hij overleg gehad met de door de gemeenteraad van Groesbeek ingestelde vertrouwenscommissie. De vertrouwenscommissie heeft eveneens gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten. Op basis van de vastgestelde profielschets heeft de vertrouwenscommissie twee kandidaten voorgedragen aan de gemeenteraad. De minister van Binnenlandse Zaken heeft de aanbeveling van de Raad en het advies van de Commissaris van de Koning overgenomen. Tijdens de raadsvergadering van woensdag 16 september 2015 wordt de heer Slinkman beëdigd door de Commissaris van de Koning. Aansluitend vindt de installatie plaats.DSC_7763 Mark Slinkman naam