29 juni 2015

Presentatie 1e “Smaak op de Kaart” bij Ooijs Moois.

Beleef de smaak van Zuidoost-Nederland en de Duitse Niederrhein. Culinaire reisgids boordevol smaakvolle tips
Op 28 juni a.s. werd tijdens het Streekgala de gloednieuwe Smaak op de Kaart culinaire reisgids voor Zuidoost-Nederland en de Duitse Niederrhein gepresenteerd. Deze gids in handig meeneemformaat is onmisbaar voor wandelaars en fietsers die houden van streekproducten en lekker eten. De gids geeft een mooie kijk op dit gebied waar twee culturen samenkomen en staat vol smakelijke tips, bijzondere arrangementen, leuke routes en inspirerende interviews met ‘Smaakmakers’ uit de regio. Deze eerste Smaak op de Kaart-reisgids werd gepresenteerd bij “Ooijs Moois” , bij de familie Barton Arnts in Persingen. Herman Leensen maakte de foto’s. Zie de foto’s.DSC_5645 Barton naam (Large)

De Smaak op de Kaart-reisgids vormt het ideale uitgangspunt voor een culinaire ontdekkingstocht in de
regio’s Arnhem, Nijmegen, De Veluwe, Noord-Limburg, Midden-Limburg, Kreis Kleve, Kreis Wesel en
Kreis Viersen. In de acht regio’s is het grenzeloos genieten: van bezoekjes aan landwinkels, telers,
wijngaarden en culinaire evenementen tot lekker eten en drinken in boerderijcafés en trendy restaurants.
Actievelingen kunnen zelf aan de slag met streekproducten of zich op diverse manieren sportief uitleven.
Inspiratie
De Smaak op de Kaart-reisgids is per regio ingedeeld in de categorieën Eten & Drinken, Lekker Actief, Te
bezoeken en Zelf aan de slag. Bij elke regio is een gedetailleerde kaart gevoegd, waarop de leukste
activiteiten gemakkelijk zijn terug te vinden. Acht ‘Smaakmakers’ vertellen met trots over de pareltjes in
‘hun’ regio en onthullen waar de allerlekkerste streekproducten te proeven zijn, zoals honing, wijn, bier,
boerenlandbrood, kaas, aardbeien en asperges. Daarnaast zijn in de gids bijzondere arrangementen,
interessante bedrijven, leuke routes en smakelijke evenementen opgenomen.
Wat dacht je van een wijnproeverij op het landgoed van Domein Hof in Dieren of een biertje drinken in de
Stadsbrouwerij De Hemel in Nijmegen. Een aanrader is een bezoek aan het Smaakfestijn, hét centrum
voor slow food, dat elk jaar eind september in Arnhem plaatsvindt. Ervaar op de Wagyu Farm in Venray
hoe de koeien volgens Japanse traditie worden gevoederd en gemasseerd om heerlijk mals vlees te
produceren. Geniet in het ProefLokaal Limburg van de vele heerlijke streekproducten, zoals bier uit Neer,
wijn uit Thorn, asperges uit Panningen en paprika’s uit Egchel. Beleef op ‘Bauernkäserei Straetmanshof’
in het Duitse Kerken hoe kaas wordt gemaakt. Of leer bij ‘Appelbongert Un-Kraut’ in Schmermbeck-
Dämmerwald hoe je van natuurlijke producten zelf cosmetica als handcrème, lippenstift en badbruisballen
maakt. Maar op je gemak wandelen of fietsen en daarbij lekker smullen op de ‘Apfelstadt-Schlemmer-
Tour’ in Tönisvorst is ook zeker een aanrader!
Deze en andere tips zijn te vinden in de culinaire reisgids en op de website www.smaakopdekaart.nl
Presentatie tijdens Streekgala regio Nijmegen

Vanaf juli verkrijgbaar bij onder meer VVV’s, landwinkels, wijngaarden en de deelnemende ondernemers
aan het project Smaak op de Kaart.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.